neljapäev, 27. mai 2010

Nartsissid


Selliseidnartsissiõisi võis see aasta minu aiast leida, puudu on siit mininartsissid ja poeedinartsissid.

Oranzid püvililled õitsesid võimsalt! Aga kollased, mida mul oli ka maha pandud päris palju, andsid ainult ühe õie! Isegi mitte õie kobarat, vaid ühe õie. :(
Praeguseks on selgunud, et mul polnud talvekahjusid aias praktiliselt üldse, kui välja arvata jäneste ära söödud taimed, aga need on ka kõik nüüdseks taastunud juba. Väga, väga visalt tulevad see aasta aga hostad üles, mõni pistab oma nina alles nüüd mullast välja, olin juba mõttes osad istikud maha kandnud, kui eile avastasin, et oi siiski, siiski kasvavad.
Muru kasvab nagu mühinal ja niidetud on juba vähemalt 5 korda. nagu Andres Vaasa ütles: siis tuleb iga 4 päeva tagant niita, muidu läheb asi käest ära, aga kui vihma sajab, siis on ju võimatu niita???
Ja sääsed, no neid ei ole mitte palju, vaid hullupööra palju!!!! Ja need ilmad, mis nüüd olnud on, on kõikse paremad, sest siis saab riideid rohkem selga toppida ja sääsed ei pääse löögile. Nii saab vähemalt aias tööd teha ja ei pea kätega vehkima. Aga kui kuumad ilmad olid, siis olime koguaeg offiga üle valatud, aga ikka leidsid need elukad mingi koha kuhu oma lont sisse torgata, ei peletand neid kuum päike, ega tõrjevahend!
Jõud teile aiafanaatikud! :D

3 kommentaari:

MUHEDIK ütles ...

Nartsissid on väga ilusad. Mulle meeldivad nad isegi rohkem kui tulbid.
Aga mis maal Sa elad, siinkandis on nad ammugi õitsenud.
Püvililled õitsevad siis paremini kui sibulad külili mulda panna, siis ei pääse niiskus selle varrest jäänud auku.

Kiku ütles ...

Tegelikult õitsevad mul veel ainult poeedinartsissid. Aga noh ma elan ju Ida-Virumaal ja tõsi ta on, et siin palju jahedam ja kõik taimed alles hakkavad õitsema, siis kui teistel aias juba õitsenud! :D

Anonüümne ütles ...

Nartsissid on imeilusad!!! Ma ei olegi nainud kõiki sorte ennem. Eriti ilusad on kaks keskmist.