teisipäev, 29. september 2009

Kuidas ma Paunveres käisin!

Asusin teele kella 10.00, varem lihtsalt ei viitsinud ja ega lapsed ka poleks nõus olnud nii vara tõusma! Võtsin kaasa oma väiksema tibu ja ämma! :D Seltsis ikka segasem! :D
Juba eelmisel õhtul panin käru pliksile valmis, sest mina ei jaksa küll 4 aastast tüdrukut tassida süles. Ja ega seal poleks lapsel võimalik käekõrval küll võimalik olnud kõndida. Samas ega seal ka vankriga polnud mugav liikuda. No tegelikult polnud seal endalgi normaalne liikuda, sest SEE RAHVAMASS, mis seal kohal oli, oli ikka hullumeelne!
Aga mulle meeldivad laadad ja selle rahavamassi peab lihtsalt väljakannatama!
Nagu ikka oli laadal kõike aiasaadustest vorsti ja singini, jalanõudest riieteni, käsitööst ma ei tea milleni. Loomulikult ei saanud ma mööda minna taimede alast ja mõni sai endale koju ka veetud, aga nii nagu alati kipub olema nimi ununeb juba paari tunni möödudes. Üks taim on kollaste kellukatega ja teine oli peekerlill.
Aaaa ja nüüd on mul ka siis see maasik-vaarikas olemas! Ostsin ühe taime, mis maksis 50 eeku, algul tundus ühe taime eest veidi liig olema, aga täna Tallinnas Horteses nägin ka neid taimi ja seal oli ikka hulka krõbedam hind.
Seal samas taimede alal vooliti ka puidust lahedaid kujusid, oi kuidas mulle meeldivad need! Ja no see lastemänguväljak, vot see oli alles tase!

Hiljem käisin veel Tartu külje all taimevahetust tegemas ja nüüd on mul veel paar sordi päevalilliat juures ja suur hunnik püvililli.
Tagasi teel mõtlesime sööma minna Jõgeva ristmiku juures mingisse puumajakeses asuvasse söögikohta, mis paistis suht suur ja uhke olema. Kohe vaatasin, et seal nii palju autosid, aga ikka läksime sinna. Mõtlesin, et olen kaval ja võtan supi, et ehk, siis ei pea ootama, aga eiiiiii! Supp on otsas!
OK! Palun siis kahed friikartulid, viineritega!
Pakkuge kui kaua me neid toitusid ootasime??????
1 tund!!!!!! Ma olin juba nii tige, et küsisin teenindaja käest, et kui neid toitusid tegema pole hakatud, et ehk saame raha tagasi ja me läheme minema! Aga ei, jooksujalu toodi, siis söögid lauale. Peale kauba oli neil WC nagu poriauk, paberit polnud ja prill-laud pidi pealt ära kukkuma, koos lapsega! Toidud aeti kõik segamini ja lauad olid koristamata. Nagu mingi õudusunenägu! elu sees ei taha sinna enam sööma minna! Ja ärge teie ka minge!

reede, 25. september 2009

Homme saab tihe päev olema!

Hommikul kell 9.30 on start! Suund Paunvere poole! Ootan juba huviga, et näha nunnusid ja laadakraami ja loomulikult äkki mõnda tuttavat ka!
Edasi põrutan Tartu poole, tee peal astun kindlasti läbi mõnest puukoolist. Siis on vaja kahe aiahullu juurest läbi hüpata, et veel mõni taimevahetus teha.
Ja siis avastasin, et Raadi mõisa Mihklipäeva turg on. Seal igasugu põnevat käelist tegevust, mida tahaks näha! Oeh, loodan, et vähemasti ei saja, see rikuks ju päeva ära!
Pühapäevaks oli plaanitud suured talgud :D Praeguste andmete kohaselt on tulemas 4 inimest mulle appi, aga noh parem see kui mina üksi õues müttamas! :D
Eks siis varsti laada ekspress!

laupäev, 19. september 2009

Nagu otu!

No on ikka jama eile oli juba tervis parem, täna kappasin aga aeda tööd tegema! Aga no ei oska kohe mitte kui kuskilt alustada, kõik on nagu õudus-unenägu: peenrad umbrohus, muru niitmata, õunad korjamata, mädanevad juba puude all! :( Kõik sibulad on veel maha tippimata, pole isegi aimu kuhu ma nad tippin! No tõesti nagu mingi otu käi mööda aeda ringi ja teha ei oska miskit!

Natuke aega suutsin maad kaevata ja ühe lillekese maha istutada ja oligi kõik, tervis ütles uuesti üles! No ma ei tea olen vist mingi kohutava kõhugripi endale kuskilt korjanud! Mitte kui miski mul sees ei seisa!
Vähemasti pean lootma, et järgmiseks laupäevaks ja pühapäevaks ennast ellu suudan äratada, sest tahaks ikka Paunvere laadale minna ja pühapäeval on talgud minu pool!
TULGE KA!

neljapäev, 17. september 2009

Küll on ikka jama! Küll polnud mul mitu nädalat internetti ja siis minestas arvuti ära, nüüd on lapsed haiged ja ise ka veel haige takka otsa. Vaatad aknast õue ja päike särab, ise tean, et taimi on vaja veel maha istutada ja õunu ning ploome korjata, aga õue ei saa. :(
Loodame, et ikka jagub seda sügist pikemalt, et saaksin ikka kõik tööd õues ära teha! Isetegijad.neti foorumi Rakvere kandi naised pakkusid välja, et tulevad minu juurde talguid tegema. Saaks kõik kuivanud puud maha võtta ja ära vedada ühiste jõududega. Uusi peenraid oleks ka vaja, aga lihtsalt ei jaksa kaevata. Tunnen ennast nagu õnnetusehunnik!
Lubasin teile näidata neid seeni, mis mul saepuruhunnikus kasvavad, nüüd on nad muidugi juba kasvanud, aga fotikas ei taha ka minuga koostööd teha, nagu kõik tehnika mu kodus.

Kui keegi nüüd teab, mis seened need on ja äkki need kõlbavad isegi süüa, siis andke aga teada! Mina ei julge tundmatuid seeni korjata, ega neid süüa, aga need tunduvad küll päris korralike seente nägu olema ja isegi lõhn on mõnus seene lõhn! :D